Сватбени традиции - хвърляне на жартиера

Сватбени традиции - хвърляне на жартиера

Сватбените традиции са най-прекрасната и весела част от празника. Те поддържат настроението и непрекъснато провокират вниманието на гостите, за да забавляват и създават незабравимата атмосфера на най-красивия ден в живота ви.
Свалянето на жартиера от младоженеца датира като ритуал от векове. Днес той е неотменна част от етикета и правилата за провеждане на сватбеното тържество, защото разчупва атмосферата и подтиква към забавление, шеги и сближава зрителите – гостите на празника. Жартиерът е част от облеклото на младоженката, която се носи на десния крак малко над коляното. Ако булката иска да го запази за себе си като спомен от интимен и същевременно забавен момент от сватбата, може да купи два, които да сложи един над друг.
Булчински жартиерХвърлянето на жартиера обикновено следва хвърлянето на букета към неомъжените дами на тържеството. Избира се подходяща за това музика, която да служи за предразполагащ фон, след което младоженецът трябва да вложи цялата си артистичност, за да превърне момента в представление за гостите. По време на свалято булката е седнала на стол, но би могло да се намери и друго решение. След това всички неженени мъже са поканение да се преборят за тази малка, дантелена част от облеклото на булката. Мъжът и жената, хванали жартиера и букета, се предполага, че ще са следващите, сключили брак. А някои вярват, че могат заедно да създадат семейство, което се превръща в повод за шеговити подмятания още на тържеството.
В етикета на сватбеното тържество в последните години навлязоха много от западните обичаи, което обяснява и наличието на „нещо синьо“ към облеклото на булката. Да се носи нещо в небесен нюанс датира още от библейски времена, когато синьото се е свързвало с чистотата, вярата и предаността. Днес то обикновено присъства в жартиета като малка сатенена панделка или други детайли, обагрени в лазурни тонове. Различни вариации на жартиера – пищни, семпли, с богата дантела, можете да откриете в сватбените магазини, а в бутик M. Tyler булката ще го получи безплатно като комплимент към избраната рокля.

Поръчайте онлайн булчински жартиер в различни цветове на най-ниски цени тук 

Статията е предоставена с любезното съдействие на списание " Сватба ". 

Поръчай онлайн списание " Сватба ".

Снимков материал: Интернет

Коментари ( 0 ) |  Добави коментар
Виж още
Сватбени тенденции 2014 годинаМода за булки 2011-2012Сватбена прическаПерфектно тяло за сватбения ден. Бъдете булка с перфектно тялоПримерни пожелания за подаръци за гостиПримерни текстове за сватбени покани - част 1Примерни текстове за сватбени покани - част 2Примерни текстове за покани за кръщене към кръстницитеПримерни текстове за покани за кръщене и рожден ден към гостите

Сватбени тенденции 2014 година

Модните тенденции при булчинските рокли

Сватбени прически

С перфектно тяло за големия ден

Примерни пожелания за подаръци за гости

Примерни текстове за сватбени покани - част 1

Примерни текстове за сватбени покани - част 2

Примерни текстове за покани за кръщене към кръстниците

Примерни текстове за покани за кръщене и рожден ден към гостите

ПОРЪЧАЙ ПО ТЕЛЕФОНА